BLOG VOORDELEN VAN HET LASEREN – Altijd Definitief Willen Ontharen?

17 januari 2020 | Algemeen | admin

Beste lezers,

Hier zijn we weer met een nieuwe blog, en dit keer gaan we het hebben over een veelbesproken onderwerp onder vrouwen: ongewenste haartjes en laseren.

Op het moment is laseren hot&happening, in deze blog wil ik het hebben over alle voordelen van definitief ontharen. Er zijn verschillende apparaten op de markt en elk ontharingsapparaat of techniek heeft zijn grote pluspunten en zijn beperkingen. Los van alle verschillen bespreken we hieronder 5 voordelen: 

1. Laseren is time saving

We besteden allemaal zoveel tijd aan het zorgvuldig scheren, en toch nog steeds kleine plekjes missen tot grote ergernis. Ik denk dat iedereen minimaal 1x heeft meegemaakt dat je op een feestje bent en een paar lange haren op je knie ziet uitsteken als je gaat zitten met je jurk/rok..

Na het scheren heb je de volgende dag stoppeltjes (bij mensen met echt hele dikke haren is dat zelfs na 12 uurtjes al het geval). En als de haren groeien hebben de meeste van ons dikkere haren dan ervoor. Laseren zorgt voor een vermindering van 85 tot 90%, dat scheelt in scheertijd, de rest van de 10 tot 15% van wat er overblijft is zachter dunner en minder gepigmenteerd. In principe zou je dit niet hoeven scheren. 

2. Geen ingegroeide haren

De kans is groot na epileren/harsen/scheren dat de huid over de haaropening heen groeit en dat het haartje doorgroeit onder de huid. Dit zijn ingegroeide haren en komen vaak voor bij de bikinilijn en benen, ook komen ze vaker voor bij de donkere huid (denk aan Afro Amerikaanse mensen die gekruld of kroezig haar hebben). Met laseren wordt de wortels vernietigd waardoor er geen haren kunnen groeien, geen haar betekent ook geen ingegroeid haar of de kans erop. Vaak brengen ingegroeide haren ook rode bulten en pigmentatie, als het haartje vernietigd wordt heb je ook geen last van bovengenoemde. Daarnaast herstellen rode bultjes en pigmentatie als er gelaserd wordt. 

3. Hygiene 

Dikke haren onder de oksels zorgen voor meer warmte en houden geurtjes van beter vast. Het ‘verdampen’ van ongewenste geurtjes gebeurd via uiteinden van de haren, zonder haren kun je nog steeds ongewenste geurtjes hebben maar minder. Er zijn zelfs voorbeelden waarbij klanten gemeld hebben na het laseren van hun oksels aanzienlijk minder te zweten.

 

4. Zelfverzekerdheid

Geen dikke been of armharen zorgen er vaak voor bij onze klanten dat zij zich vrouwlijker en mooier voelen, en niet langer het gevoel hebben dat iedereen alleen maar hun haar ziet. Ze hebben het idee dat ze meer zichzelf zijn en dat nu ook kunnen laten zien. Er is echt een verschil te bemerken tussen hoe een klant binnen komt op de eerste afspraak en hoe een klant komt bij de laatste afspraak. 

 

5. Kost minder op langere termijn

Scheren, waxen, epileren en harsen kosten tijd energie en geld, dat kost laseren ook alleen met laseren is het natuurlijk zo goed als definitief. Bij de andere manieren komt het haar binnen een korte termijn weer terug en mag je dit opnieuw doen. Alle scheermesjes, wax/harsbehadelingen mogen wat kosten maar daarmee raak je het niet definitief kwijt. Hierdoor is laseren op langere termijn goedkoper. 

Liefs,
Team Beauty Signature,
Jessica, Suzan & Saras